Buitenvloeren: houten terrassen behandelen en verzorgen

27/07/2023

Om uw buitenterras winterklaar te maken, zijn er verschillende interessante behandelings- en verzorgingsproducten beschikbaar. Een aanbevolen optie is de Devo SunShield Wood Protector, een sneldrogend impregneer beschermings- en antislip product voor buitenhout. Dit product biedt een duurzame film die het hout beschermt tegen afbraak, samenhangsverlies, dimensionale instabiliteit en scheurvorming. Het is geschikt voor allerlei houtsoorten, waaronder exotische, Europees hardhout, harshoudende houtsoorten, en warmtebehandeld hout. Bovendien heeft het een uitstekende weerstand tegen weersinvloeden, UV-stralen en oxidatie.

Om het hout van uw buitenterras te voeden, raden we aan om Devo SunShield Wood Protector in de juiste kleur aan te brengen. Het pigment in het product helpt het hout langer te beschermen. Voorbereidende stappen omvatten het zorgen dat de ondergrond zuiver, droog, ontstoft, en vrij van vet, was, olie en oude afwerklagen is. Daarna brengt u het product aan met een kwast of blokborstel in de richting van de houtnerf. Een tweede laag kan na 2 uur drogen worden aangebracht, en schuren tussen de lagen is niet nodig. De droogtijd is ongeveer 3-4 uur, en na ongeveer 48 uur is het terras weer beloopbaar.

Kleine beschadigingen op uw buitenterras kunnen worden hersteld door eerst te bepalen of het om minimale vervuiling of aantasting gaat. Bij minimale problemen is reinigen met Devo Outdoor Woodcleaner en het aanbrengen van een nieuwe laag Devo SunShield Wood Protector vaak voldoende. Bij meer vervuiling of aantasting kan licht schuren nodig zijn voordat een nieuwe laag wordt aangebracht.

Voor het opfrissen van een terras bestaan er Devo reinigingsmachines, zoals de Devo PowerBrusher DPB185. Deze borstelmachine verwijdert vuil en grauwe houtlagen grondig en is ideaal voor het voorbereiden van het hout voor oliën. De geïntegreerde stofzuiger zorgt voor een efficiënte opvang van het houtstof. Er zijn ook andere opties zoals de Devo SideBrusher DSB110, een handborstelmachine met elektronische snelheidsregeling en stofzuigeraansluiting. Voor het reinigen van smalle randen en hoeken kunt u de Devo MiniBrusher DMB100 gebruiken.

Met deze producten en machines kunt u uw buitenterras effectief beschermen, voeden en onderhouden, zodat het winterklaar is en er weer als nieuw uitziet. Vergeet niet om altijd de gebruiksaanwijzingen en aanbevelingen van de fabrikant te volgen voor optimale resultaten.

Webshop powered by Marcando