01 januari 2023

Uw parketvloer werd afgewerkt met een DevoNatural parketvernis?

Lees hier meer over het onderhoud van de geverniste vloer.

Uw parketvloer werd afgewerkt met een DevoNatural parketvernis?

Dan heeft u gekozen voor een vlekbestendige en slijtvaste parketafwerking!

De afgewerkte vloer is goed beschermd tegen indringend vocht en vuil, en DevoNatural Transit en Passage zijn zelfs bestand tegen vele chemicaliën!

Na de afwerking van de parketvloer, alle contact met water vermijden gedurende de eerste 2 à 3 weken.

Uw vloer is dus gemakkelijk in onderhoud!

Om vele jaren te genieten van uw prachtige parketvloer adviseren wij u als volgt:

Normaal reinigend onderhoud:

Dweilen of moppen met DevoNatural Soft Cleaner: dit is een zeep voor reiniging en onderhoud van verzegelde, geverniste of gelakte parket, plankenvloeren, bamboe, kurk en laminaatparket.

DevoNatural Soft Cleaner reinigt, ontvet en zorgt voor een behoud van de natuurlijke kleur en glans van de vloer. Het laat geen resten achter, is speciaal ontwikkeld voor regelmatig gebruik en zal door de licht alkalische werking, zelfs bij te hoge dosering, geen schade veroorzaken aan de vernislaag.

DevoNatural Soft Cleaner is door zijn gebalanceerde samenstelling ook de geschikte reiniger om in combinatie te gebruiken met DevoNatural Polish.

Werkwijze:

 • De vloer steeds droogreinigen met stofzuiger of stofwisser;
 • Vermeng 100 ml DevoNatural Soft Cleaner met 5 L water;
 • Met goed uitgewrongen dweil of mop reinigen;
 • Regelmatig spoelen;
 • Na droging mag de vloer opnieuw betreden worden.

Tip: werk bij voorkeur volgens het 2-emmer-principe. Zeker voor grotere oppervlakten. Eén emmer bevat DevoNatural Soft Cleaner zeepwater en wordt gebruikt om te dweilen of te moppen. De andere emmer bevat spoelwater. Telkens vóór u zeepwater neemt de dweil of mop spoelen in het spoelwater. Zo blijft uw zeepwater proper en voorkomt u een te snel vervuilende parketvloer.

Polish-onderhoud:

Regelmatig onderhoud met DevoNatural Polish kunt u vergelijken met een auto-polish. Uw lak blijft langer mooi, herstelt de oorspronkelijke glansgraad, verwijdert kleine krassen en is beter beschermd tegen het dagelijks gebruik. Met andere woorden, uw parketvloer zal veel langer meegaan met dit onderhoud!

Er is DevoNatural Polish verkrijgbaar voor geverniste, matte en satijnglanzende vloeren!

De benodigde frequentie van het polish-onderhoud kunt u afstemmen op het gebruik van uw parketvloer. Gemiddeld adviseren wij een 6-wekelijks gebruik. Voor commerciële ruimtes kan een maandelijks gebruik nodig zijn. Voor een optimaal resultaat wordt DevoNatural Polish best reeds 3 weken na de afwerking van de parketvloer een eerste keer onverdund aangebracht met een wax applicator of niet pluizende katoenen doek.

Werkwijze:

 • De vloer steeds droogreinigen met stofzuiger of stofwisser;
 • De vloer steeds eerst reinigen met DevoNatural Soft Cleaner;
 • DevoNatural Polish goed schudden voor gebruik. Kan puur gebruikt worden of tot 1/10 verdund in water;
 • Onverdund met pluisvrije doek of verdund in water met dweil of mop;
 • Voor intensief gebruikte vloeren: onverdund DevoNatural Polish aanbrengen met wax applicator of niet pluizende katoenen doek. Inwrijven in de richting van de houtnerf. Om streepvorming te vermijden, beter meerdere dunne lagen dan 1 dikke laag.
 • Voor regelmatig periodiek onderhoud: om de 4 à 6 weken dweilen met 250 ml DevoNatural Polish vermengd in 10 L water.
 • De vloer voldoende laten drogen alvorens te betreden!
 • DevoNatural Polish is verkrijgbaar voor matte parketvernissen (DevoNatural Polish Mat) en voor satijn/glanzende parketvernissen (DevoNatural Polish Satin).

Opgelet: nooit gebruiken op vloeren die in de was of olie staan! Vernis-/laklagen moeten minstens 3 weken oud zijn alvorens DevoNatural Soft Cleaner of Polish mag aangebracht worden.

DevoNatural Polish Mat 1 L

Gevernist parket -

01456100
DevoNatural Polish Satin 1 L

Gevernist parket -

01456102
DevoNatural Spray Mop Hardfloor Set

Gevernist parket -

01490002

Webshop powered by Marcando