01 juli 2021

Verwijdering van cementsluier en kalkresten op kalkhoudende vloeren.

Lees hier meer over het verwijderen van cementsluier en kalkresten op kalkhoudende vloeren.

Doel: verwijdering van cementsluier en kalkresten op kalkhoudende vloeren.

Toepassing op: kalkhoudende natuurstenen vloeren = niet zuurbestendig, zoals marmer, travertin, Bourgondische leidal, terrazzo, enz.

Mechanische oplossing voor gezoete en poreuze vloeren.

  • Stof en vuil van de vloer verwijderen.
  • Het te behandelen oppervlak met water verzadigen om vastklitten van schuursel te voorkomen.
  • Voor hoeken en kanten gebruikt u een kleine rotatieve handmachine. Schuur van grof naar fijn met de korrels 120, 220 en 400. Hardnekkige cementsluier en cementrestanten eveneens plaatselijk voorschuren met deze machine.
  • Vervolgens de volledige oppervlakte schuren met de Devoboy machine + aandrijfplaat + watervaste schuurschijven. Schuur van grof naar fijn met de korrels 120/220/400.
  • Op het einde van de behandeling naschrobben met de Devoboy machine + wit groene borstel + Devo Strongclean. Zie werkschema nr. 8.
  • Grondig spoelen met de Devo spoel en zuigmachine.
  • Voor aanbrengen van Devo afwerkingsproducten, zie de desbetreffende werkschema's.

Devo Marble Renewer toepassing voor gepolijste vloeren.

  • Het te behandelen oppervlak met water verzadigen en alle vuil wegspoelen. Achtergebleven zandkorrels kunnen krassen veroorzaken!
  • Indien oneffenheden (bramen, enz.) De vloer eerst verzadigen met water! Daarna de vloer nat bijschuren met de Devoboy machine + watervaste schuurschijven. Schuur met de fijne korrels 120, 220 en 400. De vloer zuiver maken met de Devo spoel en zuigmachine. Opgelet! Devo Marble Renewer spatten op de muur direct reinigen! Het grondig naspoelen van de vloer is van zeer groot belang voor het eindresultaat.
  • Door toepassing van Devo Marble Renewer doet u vier bewerkingen in één keer: cementsluier verwijderen, reinigen, porien vullen en polijsten. Werkwijze: de vloer besprenkelen met water en bestrooien met Devo Marble Renewer poeder. Max. 5 à 6 m² in één keer. Vervolgens polijsten met de Devoboy machine + machineverzwaring + wit kussen. Er ontstaat een geelachtige crème die constant moet blijven. Te droog: een weinig water toevoegen. Te nat: poeder toevoegen. Per 5 à 6 m² ±20 à 25 min. Overlappend polijsten. Na ontstaan van de waterbestendige glans (te controleren met een vloertrekker) grondig spoelen met water (Devo spoel en zuigmachine). Als de oppervlakte volledig behandeld is, de vloer dweilen. Na drogen, machinaal napolijsten met een droog wit kussen. De glans is afhankelijk van het kalkgehalte van uw vloer. Voor marmeren trappen, vensterbanken, schouwen, hoeken, plinten, wanden, enz. Gebruikt u een kleine rotatieve machine. Voor het polieren van verticale delen moet u Devo Marble Renewer crème aanmaken in een potje. Meng dan 2 delen poeder met 1 deel water. De crème aanbrengen op de te behandelen delen met spons of borstel en manueel polijsten met een klein dik wit kussen.

Raadpleeg ook de etiketten van de Devo producten, de machinegebruiksaanwijzingen en let op de veiligheidsvoorschriften!

Devo Strongclean

Reinigers -

024100

Beschikbaar in 2 varianten

Meer info
Devo Marble Renewer

Afwerking en beschermingsproducten -

024250

Beschikbaar in 2 varianten

Meer info

Webshop powered by Marcando