Veelgestelde vragen

DevoNatural High Solid Oil is een volwaardige éénlaags parketolie.

Door het hoge vaste stof gehalte en de unieke moleculaire structuur heeft de vloer slechts één laag olie nodig.

Een extra laag heeft trouwens géén zin, want eens het hout verzadigd, wordt overtollig product afgestoten!

U kunt uw parketvloer met dit product dus zeer snel afwerken met een zuinig olieverbruik!

Voor alle DevoNatural vernissen geldt 2 à 3 lagen.

Voor minder belaste toepassingen zoals; deuren, kasten, andere verticale toepassingen, enz. zijn 2 lagen van een DevoNatural vernis voldoende.

Voor vloertoepassingen: DevoNatural Finish altijd 3 lagen, DevoNatural Transit 3 lagen en DevoNatural Passage 2 à 3 lagen in functie van de gewenste slijtvastheid.

Voor trappen: DevoNatural Transit of DevoNatural Passage in 3 lagen.

Een combinatie van twee DevoNatural vernissen in drie lagen is ook mogelijk. Bvb: 2 lagen DevoNatural Finish Blekend Mat + 1 laag DevoNatural Passage Ultramat.

Lees altijd het etiket. Hierop wordt steeds de geadviseerde applicatiemethode vermeld.

Soms worden meerdere mogelijkheden vermeld. Kies dan de methode die u best ligt. Product egaal aanbrengen gaat makkelijker met een kwast, maar het gaat veel sneller met een rol. Sommige producten kunnen enkel met een kwast worden aangebracht.

Sommige moeten zelfs worden nagewreven met een doek.

In geval van twijfel vraagt u advies aan uw plaatselijke DevoNatural dealer.

Op elk DevoNatural blik kleeft een kleine sticker met daarop de productienummer en de productiedatum. Tevens staat op elke verpakking de minimale houdbaarheid vermeld. In de meeste gevallen is dat één tot twee jaar.

In de praktijk wil dit echter niet zeggen dat een product onbruikbaar is wanneer de houdbaarheidsdatum is verstreken! Het betreft hier immers geen voedingswaren. De meeste producten gaan in de praktijk veel langer mee dan de houdbaarheidsdatum, als er voldoende bescherming is geweest tegen vorst!

Tip: Wanneer het product nog een homogeen mengsel is zonder klonters, is het nog verwerkbaar. Doe echter steeds een test op een kleine oppervlakte.

Wanneer een geopende bus product een tijdje is blijven staan, kunnen er vellen in het product komen. Vooral acrylaatlakken zijn hier gevoelig aan.

Dat is niet erg. Het komt doordat product, dat tegen de binnenzijde van de bus hangt, door de aanwezige lucht in de bus kan uitharden. Na het schudden vóór gebruik komt deze opgedroogde film in het product terecht en ziet eruit als vellen...

Men kan deze vóór gebruik verwijderen door het product te filteren met een zeef, een gebruikte gaasschuurschijf, of een dun beige kussen, enz. Het gereinigde product is perfect bruikbaar.

Geoliede en geboende vloeren blijven steeds min-of-meer watergevoelig, wanneer water te lang op de vloer blijft staan.

Een gevernist parket is na uitharding altijd waterbestendiger!

DevoNatural Passage scoort het hoogst op vlak van de waterbestendigheid!

Een juist en regelmatig onderhoud, volgens de onderhoudsinstructies, zal de waterbestendigheid uiteraard steeds verbeteren.

Als algemene regel kan men stellen dat een afgewerkte parketvloer de eerste 2 à 3 weken niet met water mag gereinigd worden en alle contact met vocht moet vermeden worden. Wees dus ook voorzichtig met water en kuisproducten tijdens het reinigen van ramen, enz.

De keuze tussen olie en vernis hangt af van wat voor jou belangrijk is bij de afwerking van je vloer. Olie is een snelle en indringende behandeling die gewaardeerd wordt om de matte en natuurlijke uitstraling die het aan het hout geeft. Het vereist echter wel veel onderhoud, omdat het hout direct slijt. Vernis daarentegen vormt een beschermende laag over het hout en biedt daardoor superieure slijtvastheid en gemakkelijker onderhoud. Een nadeel van vernis is dat het bij krassen niet gemakkelijk kan worden bijgewerkt, terwijl dit bij olie wel weer mogelijk is.

Vernis is verkrijgbaar in verschillende glansniveaus, waaronder ook een matte versie. Hoewel olie snel kan worden aangebracht, kost het meer tijd om vernis aan te brengen. Beide afwerkingen hebben dus voor- en nadelen.

Kortom, als je op zoek bent naar een natuurlijke uitstraling voor je vloer en bereid bent om wat meer onderhoud te plegen, is olie misschien een goede keuze voor jou. Als je echter op zoek bent naar superieure slijtvastheid en gemakkelijker onderhoud, kan vernis een betere optie zijn. Het is belangrijk om de voor- en nadelen van elk type afwerking af te wegen voordat je een keuze maakt.

Hoewel onze oliën niet ontvlambaar zijn, kan het gebruik ervan wel brandgevaarlijk zijn vanwege de hitte die vrijkomt tijdens het uithardingsproces. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om alle doeken en vezelmaterialen die in contact zijn gekomen met de olie direct na de behandeling in een luchtdicht afgesloten metalen container te stoppen of ze in een plastic zak met water te doordrenken.

Om de veiligheid te waarborgen, is het raadzaam om deze maatregelen altijd toe te passen bij het werken met olie en andere materialen die hitte genereren. Op deze manier kunnen ongelukken en brandgevaar worden voorkomen.

Wilt u meer informatie over veilig werken met olie en andere materialen? Neem gerust contact met ons op.

Devo vernis onderscheidt zich door de hoogwaardige bescherming, de gemakkelijke toepassing, de snelle droogtijd en de lange levensduur. Het biedt uitstekende bescherming, is eenvoudig aan te brengen, droogt snel en blijft langdurig zitten, zelfs bij intensief gebruik.

Kleurloze vernis benadrukt de natuurlijke schoonheid en houtnerf van uw parketvloer. Het biedt een transparante afwerking die de oorspronkelijke kleur en textuur van het hout behoudt, waardoor uw vloer er prachtig uitziet.

Webshop powered by Marcando